Maassluis is mooi

door | 23 februari 2024 | Doen, Fietsen en wandelen

Bij sommigen zal bij deze titel gelijk een belletje gaan rinkelen maar voor wie het niets zegt: ‘Maassluis is mooi’ is de naam van een bijzonder leuke Facebookpagina die opgezet is door Moon van Katwijk en haar partner Jolande.

Simone ken ik nog vanuit 1979 toen ik als jong meisje vaker met mijn zus mee mocht als zij naar karateles ging. Simone heb ik daarna nooit meer gezien… Totdat ik de site ‘Maassluis is mooi’ op Facebook tegenkwam! Ik zag er de mooiste foto’s en filmpjes voorbij komen van plekken waarvan ik het bestaan niet wist. En details op straat en aan gevels die me nooit eerder waren opgevallen.

Ik ontdekte hierdoor pas hóe mooi Maassluis eigenlijk is!!

We hebben een prachtige haven met een geschiedenis die tot een aantal eeuwen terug gaat; de Groote Kerk die duidelijk op de achtergrond aanwezig is en vlieten die uniek zijn en gezellig om langs te wandelen.

In het ‘oude’ deel van Maassluis staan veel panden die bijzonder zijn om te zien en waar vaak een heel verhaal achter verborgen ligt.

Door meerdere mensen worden er foto’s op ‘Maassluis is mooi’ geplaatst. De foto die je bij dit stuk ziet is gemaakt door Klazien Zomer, de zus van Simone. Ook haar ken ik nog uit diezelfde tijd.

Nu de lente eraan komt, heb ik me voorgenomen meer te gaan wandelen; de wind en regen van de afgelopen tijd hielden me vaak tegen om de deur uit te gaan. Ik ben van plan vaker eens op zoek te gaan naar plekken die op de foto’s te zien zijn. Zo heb ik een doel om naartoe te lopen en ben tegelijkertijd lekker sportief bezig!

Mijn tip voor jou is dus: kijk ook eens op deze Facebookpagina, het is echt de moeite waard! En wie weet kom ik je hier of daar een keer tegen!

Maassluis is Mooi

De link naar de Facebook pagina

Laat een reactie achter

6 reactie(s)
Teckelgek in hart en nieren. Zingen in het popkoor waarin ik zit vind ik heerlijk om te doen, net zoals haken. Het genieten van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft zie ik als een groot rijkdom!

Meer artikelen op Fief...

Reacties

6 Reacties

  1. Cora

    Graag gedaan Moon! Jullie prachtige Facebookpagina verdient dit stuk extra aandacht!❤️ Ik heb er dan ook met veel plezier over geschreven?

    Antwoord
  2. Theuny Aalbrecht

    Erg leuk stukje Cora, ik lees en zie ook altijd de foto’s van Moon van Katwijk en de andere dames op Facebook ! Schitterend zo mooi Maassluis is !

    Antwoord
    • Cora

      Leuke pagina hè Theuny! Ik verheug me op het voorjaar. Dan is het nog leuker om de plekken op de foto’s op te gaan zoeken?

      Antwoord
  3. Klazien Zomer

    Wat een ontzettend leuk geschreven column en bedankt voor de lovende woorden aan mij, mijn zus en schoonzus. Maassluis mag gezien worden en dat doen we middels de foto’s. Dank je wel Cora!

    Grt Klazien

    Antwoord
    • Cora

      Dank je wel voor het compliment Klazien!Ik kijk met zoveel plezier naar de foto’s van mooie plekken die Maassluis rijk is!❤️

      Antwoord
  4. Moon van Katwijk

    Wat een super leuke column over de facebookpagina Maassluis is Mooi.

    Het is echt een leuk mooi pittoreske stadje waar ik heel erg trots op ben en al heel mijn leven woonachtig ben.

    Maassluis, the place to Be ☺️

    Dankjewel voor deze leuke column ❤️

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *