Tweede trapleuning

door | 7 maart 2024 | Thuis, Wonen

Advies door
Rogplus

Wordt je een jaartje ouder? Dan kan het zijn dat je huis ineens niet meer zo goed bij je past. Misschien krijg je steeds meer moeite met het op gaan van de trap? Gelukkig zijn er verschillende manieren om hiermee om te gaan.

Je kunt dan overwegen om te verhuizen naar een andere (gelijkvloerse) woning. Maar je kunt je ook onderzoeken of er aanpassingen mogelijk zijn om je woning “weer meer passend te maken.”

Hierbij kan je denken aan het plaatsen van een tweede trapleuning bij de trap om aan beide zijde steun te hebben. Het helpt ook als je minder kracht in je benen hebt. Het zorgt ervoor dat je meer kracht uit je armen kunt halen en je benen gemakkelijker kunt optillen. En natuurlijk loop je zo een stuk veiliger.

 Let er wel op dat de ondergrond waarop je deze trapleuning plaatst, geschikt is.

Misschien is bovenaan de trap een handgreep monteren voor jouw situatie handiger? Denk daarnaast ook aan verlichting op de trap en antislip op de traptreden.

Een handige website om inspiratie op te doen is www.scouters.nl.

Op deze website kan je informatie vinden over allerlei aanpassingen en hulpmiddelen en er staat ook een zelfredzaamheidsradar op de site. Op deze radar kan je onderzoeken op welke gebieden je je nog prima redt, maar ook op welke gebieden er misschien wat ondersteuning vanuit je omgeving of misschien zelfs professioneel nodig is.

Wanneer de treden echt te hoog worden om op te stappen, kunnen tussentreden een oplossing zijn. Of het gebruik van een traphulp. Maar over deze hulpmiddelen zullen we een volgende keer schrijven.

Hulpmiddelenwijzer

meer informatie

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Ik ben moeder van 2 jonge kinderen. Ik vul mijn dagen met werk, zorgen voor de kinderen, softballen en verder ben ik veel te vinden in de sportschool.

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...