Rhoonse Grienden

door | 11 maart 2024 | Doen, Fietsen en wandelen

Op zondag vind ik het heerlijk om even mijn hoofd leeg te maken voor de nieuwe week. Dat doe ik vaak door een fijne wandeling te maken. Zo ook afgelopen zondag.

Ik heb een app groep met mijn nichtjes en daar schrijf ik dan of er iemand zin heeft om mee te wandelen. Gelukkig, met het hebben van veel nichtjes is er altijd wel iemand die er ook zin in heeft.

Zo ook deze zondag. Ik had van tevoren al even op Google gekeken. Ik wilde eigenlijk naar De Gorzen in Ridderkerk. Daar heb ik weleens gewandeld met mijn vriendin Miranda. Toen ik de plaats Googlede kwam ik op de Rhoonse Grienden terecht. Het leek me een mooi natuurgebied. Dus ik in de app gevraagd wie er mee ging.

Twee nichtjes reageerden gelijk. Dus hup, hun opgehaald en onderweg naar Rhoon. Nu ben ik er zelf heen gereden met de auto, dat was heel makkelijk en er is heel veel parkeerplek. Vanaf Schiedam is het ook een leuke route om te fietsen. Als je met het OV gaat, hou er dan rekening mee, dat het Metrostation Portugaal, De Gaarde nog wel zo’n half uurtje (2 km) er vandaan lopen is. 

Het is een mooi groot natuurgebied. En het was broedperiode… dus de kraamkamers stonden open. Er zijn verschillende paden/routes. Variërend van 45 minuten tot 1,5 uur. En er is ook een rolstoel pad.

Wij besloten de rode route te nemen. Een mooie route langs knotwilgen. Allerlei soorten en maten. Omdat het 1 soort is geeft het een soort van rust. En wat een bijzondere vormen hebben sommige.

De voorjaarszon heeft ook nog lekker met ons meegedaan. En als afsluiter zijn we wat gaan drinken bij Abel.  Kortom, ik heb een heerlijke middag gehad.

Frisse lucht door ‘mijn hoofd’. lekker bewogen en opgeladen voor een nieuwe week!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Volg altijd je gevoel. Dat is wanneer de meest wijze beslissingen worden genomen.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

 1. Margareth

  leuk
  ik doe ook veel wandelen met mijn Wandelmaatje
  Rhoonse -grienden zijn we ook vaak geweest
  wandelen hoofd leeg maken leuke foto’s maken ook wel genieten
  Margareth

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *