Gekke gewoontes

door | 13 maart 2024 | Fiefjes, Verhalen

Denk je nu gelijk van: Hé,  ik heb  ook een vreemde gewoonte of wel 2 zelfs. En moest je toen glimlachen?

Zelf heb ik eerlijk gezegd ook vreemde gewoontes, er is er één waar ik ook om moet lachen en  ALS iemand mij nu op straat ziet, denken ze “die vrouw is raar”🙄

Ik praat tegen vogeltjes!!! 🐦 Niet stiekem maar gewoon op straat of in het park. 

Van die lieve kleine roodborstjes, pimpelmeesjes en lekkere dikke merels op ’t gras. Het gesprek gaat van:

Hallo lieverd wat zing je mooi tot waar is jullie mama? En echt hoor het roodborstje kijkt mij aan zo van “wat een gezelligheid” die rare vrouw met hond.

 Ik ben eens gaan kijken of ik mijn vriendinnen op iets kon betrappen. Gek hoor, ik wist het niet van ze, tot ik er op ging letten. Karin lepelt haar kroket uit met een vork en Claudia doet datzelfde met een patatje.  En ze verkleind alles, zoals werkje en thee-tje drinken 😀

Toen dacht ik, er zal heus nog meer vreemds zijn? Nou het internet staat vol. Een kleine bloemlezing: douchen voor het sporten, tanden poetsen VOOR ontbijt, ruiken aan de schone was. Slaak je al een kreet van herkenning? Mijn zoon wast zijn haar vóór hij naar de kapper gaat, en dan daarna wéér! Want dan moeten de kleine losse haartjes weg.

We hebben in onze Nederlandse cultuur , in de ogen van buitenlanders, ook vreemde gewoontes. Altijd lunchen met boterhammetjes kaas en melk, niet spontaan afspreken maar agenda trekken en in een verjaardag in een kring, iedereen feliciteren 🎉

Nu ben ik zo eerlijk geweest en ga gewoon door met mijn vogeltjesgesprekken, durf je in de reacties jouw vreemde gewoontes te delen? Ik lees ze heel graag

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Al jaren ben ik met "hart & ziel" vrijwilligster bij WC Dreesplein. Sta bij een feestje als 1e op de bar, ben een echt mensen-mens. Zing in t Dickenskoor Scyedam en stapelgek op vogeltjes en aapjes

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Cobie Krol

    Het wasgoed ruikt ook heerlijk zeker als het buiten heeft gedroogd.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *