Eet lekker samen

door | 11 april 2024 | Doen, Recepten

In je eentje eten is voor veel mensen dagelijkse “kost”. Het is wetenschappelijk bewezen dat regelmatig sàmen eten goed voor je is. Goed voor je body en goed voor je geluksgevoel.

Bijna één op de vijf Nederlanders woont alleen. Veel mensen vinden het soms lastig om voor zichzelf een lekkere en verantwoorde maaltijd te maken en dan ook nog de tafel voor zichzelf te dekken. Wat blijkt: als je samen eet, maak je er net iets meer werk van en eet je vaak ook nog gezonder. Eten met je bord op schoot of met je blik op de telefoon doe je natuurlijk niet als je een gast hebt!

Hoe dan? Nodig je buurman, buurvrouw, kleinkind of vriendin uit voor een eenvoudige maaltijd die jullie samen bereiden en spreek af wie wat koopt. Deel vooraf de kosten. Eten over? Verdeel dit en geef een bakje mee, lekker voor de volgende dag. Was het gezellig? Plan een nieuwe afspraak of nodig de volgende keer een andere bekende uit.

Onderstaand eenvoudig recept kan een goede start zijn voor een terugkerende eet date:

Pasta di Mama

Nodig voor 2 personen

  • 200 gram (droge) pasta
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 paprika
    1 prei
    1 potje pastasaus
    4 wortels
    geraspte kaas naar smaak
    200 gram gehakt (optioneel)

Hak de ui en knoflook fijn en fruit deze kort aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe aan de ui en knoflook en rul dit gaar. Kook intussen de pasta met een snufje zout.

Voeg de fijngesneden prei, wortel en paprika toe aan het gehaktmengsel. Als laatste het potje pastasaus toevoegen en mee verwarmen (niet koken).

Schep de pasta op een bord en voeg de saus en wat geraspte kaas naar smaak toe. Geniet er samen van…

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Laat een reactie achter

1 reactie(s)
Ik werk met veel plezier als verhuurmakelaar in Rotterdam. in mijn vrije tijd ga ik er graag op uit, lekker naar buiten…

Meer artikelen op Fief...

Reacties

1 Reactie

  1. Petra Warmerdam

    Ja wij hebben maandag toch ook gezellig met elkaar geluncht…en vooral gesnoept…als ik vrienden op visite krijg dan meestal de borrel plank op tafel en gezellig happen

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *