Creatieve oplossingen voor mantelzorg

door | 11 mei 2023 | (Mantel-)zorg, Vief

Als je ooit voor een dierbare hebt gezorgd die ziek of hulpbehoevend is, dan weet je hoe moeilijk en uitdagend mantelzorg kan zijn. Het kan een enorme belasting zijn, zowel lichamelijk als mentaal. En het kan moeilijk zijn om een balans te vinden tussen de zorg voor je geliefde en je eigen behoeften.

Maar er zijn creatieve oplossingen voor mantelzorg die het gemakkelijker kunnen maken en de last verminderen. Hieronder vind je een paar ideeën:

  • Aanvullende of vervangende mantelzorg regelen: Als de zorg voor je geliefde te veel wordt, kun je overwegen om extra hulp in te schakelen, bijvoorbeeld via Saar aan Huis. Zo kun jij tijd en energie besparen en de zorg beter verdelen.
  • Gebruik maken van technologie: Er zijn veel technologische hulpmiddelen beschikbaar die mantelzorg gemakkelijker kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld een app gebruiken om medicatieherinneringen in te stellen, een slimme speaker gebruiken om herinneringen en afspraken aan te kondigen, of een videobel-app gebruiken om op afstand contact te houden met je geliefde.
  • Zoek steun bij lotgenoten: Mantelzorg kan eenzaam zijn. Het kan nuttig zijn om steun te zoeken bij lotgenoten, bijvoorbeeld via een supportgroep of online forum.
  • Praat met een professional: Mantelzorg kan veel stress en emoties met zich meebrengen. Als je het gevoel hebt dat je overweldigd raakt. Een therapeut, maatschappelijk werker of mantelzorgcoach kan je helpen omgaan met de stress en je ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

Dit zijn slechts een paar ideeën voor creatieve oplossingen voor mantelzorg.

Met de juiste steun en hulp kun je de uitdagingen van mantelzorg beter aan en kun je blijven zorgen voor je geliefde en jezelf!

Laat een reactie achter

0 reactie(s)
Een aantal kernwoorden die mij typeren zijn : vrolijk, kleurrijk, creatief, zorgzaam & ik heb de intentie om gewone zaken ongewoon goed te doen, en samen te streven naar een betere wereld, dat maakt mij gelukkig! Bovenal ben ik moeder van een zoon (2009) en een dochter (2011) en samen met mijn man pleegouder.

Meer artikelen op Fief...

Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *