De 1e versnelling

door | 2 maart 2023 | Doen, Fietsen en wandelen

Bewegen door
HRC

Voordat we de deur uit kunnen, moeten we aan van alles denken. Daarnaast kost het ook nog eens extra energie om ons lichaam in beweging te krijgen. Wat helpt dan?

“Een hoofd vol gedachten en je moet nog van alles regelen… En dan moet je ook nog eens letterlijk in beweging komen “

Voordat jezelf dan kan opstarten, dat duurt extra lang. En soms kost het opstarten zelfs zoveel energie dat we een bezoekje of activiteit over moeten slaan.

Om gemakkelijk op gang te komen heeft ons lichaam een eerste versnelling nodig, net als bij een auto.

Die eerste versnelling of eerste aanzet kunnen we goed trainen, zodat het minder tijd en energie kost om op pad te gaan.

Een goed voorbeeld hiervan is fietsen. Bij fietsen gebruikt ons lichaam de eerste versnelling bijvoorbeeld bij het opstappen en voor de eerste meters om op gang te komen. Maar ook bij wind tegen of als we een heuveltje oprijden.

Om zo lang mogelijk te kunnen blijven fietsen, moeten we soms de route nemen met een heuveltje, een bruggetje of wind tegen om onze “eerste versnelling” te blijven trainen.

Natuurlijk is fietsen goed voor het hele lijf en word je conditie er beter van. En laten we niet vergeten hoe leuk fietsen is.

Zin om te starten? Hier drie fietsroutes

Fietsen in Schiedam

Fietsen in Vlaardingen

Op de fiets langs de boer

“Zet jezelf in de eerste versnelling!”

Laat een reactie achter

2 reactie(s)
Ik ben een enthousiaste fysiotherapeut gespecialiseerd in ouderengeneeskunde. In mijn vrije tijd ga ik het liefst met vrienden de natuur in op de mountainbike!

Reacties

2 Reacties

  1. Paulina

    Beste Fief.Helaas is fietsen er niet meer bij voor mij.Maar ik fiets wel op de hometrainer, en dat vind ik fijn.En is ook goed voor de polyneuropathie die ik heb.In beweging blijven is belangrijk.

    Antwoord
    • Sonja

      Hoi Paulina,
      Het is niet leuk om te lezen dat het fietsen er voor jou niet meer in zit. We vinden het wel leuk om te lezen dat jezelf een andere oplossing ervoor gevonden hebt, om zo toch in beweging te blijven. Goed zo, ga zo door!!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer artikelen op Fief...